Vinterjacka i dun eller syntet?

Vinterjacka i vinterlandskap

 Att välja vinterjacka är många gånger ett projekt som tar tid och som är svårt. Jag köper sällan ny vinterjacka, detta eftersom jag hittat en jag fullkomligt älskar och som har kvar kvalitet och funktion nu flera år senare. Men så när jag väl ger mig ut för att köpa en ny vinterjacka lär det bli en liknande jacka i samma märke, om inte en exakt likadan. Men för dig som är osäker kommer här två stora skillnader bland vinterjackor som kan hjälpa dig att sortera lite bland alla alternativ där ute.

Vinterjacka i syntet

Om du letar efter en vinterjacka som tål regn och som inte är speciellt känslig för slitage eller mycket användning så är det en vinterjacka gjord i syntet som passar dig bäst. Om du är aktiv i vardagen och vill ha hög rörelsefrihet i din vinterjacka så är detta något för dig. En vinterjacka gjord i syntet går att tvätta men tar tyvärr ganska stor plats om du ska packa med dig den i en resväska. I stora delar av Sverige är det optimalt med vinterjackor i syntet eftersom dessa är bra för fuktighet. Det är ju faktiskt så att det regnar lika mycket som det snöar i Sverige under de mörka, kalla månaderna.

Vinterjacka i dun

Letar du efter en vinterjacka som värmer dig mer än en syntetjacka så är det dun som gäller. En dunjacka har en fantastisk förmåga att hålla värmen, speciellt om man tänker på hur lite den väger och hur liten den kan bli i en resväska om man packar ned den hårt. Kommer du att vara ute under långa perioder, och bor du på en plats där det kan bli riktigt kallt, så är en vinterjacka gjord av dun det perfekta valet för dig. Men glöm inte att dun är känslig för väta, så om du bor på en plats där det regnar mycket är det ingen bra idé att köpa dunjacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *