Ny favorit: Maria Åkerberg

Maria Åkerberg

Under många år bestod min hälsosamma livsstil av styrketräning och löpning. Men i takt med att ovanor blir till nya vanor, som sedan blir till rutiner, behöver jag komplettera mitt liv. Nästa steg blev att lägga om kosten, att ta bort socker och äta mer näringsriktig kost. Så småningom blev även det här rutin för mig, så då var jag tvungen att ge mig i kast med ytterligare något nytt. Den här gången blev det faktiskt ekologisk hudvård.

För mig som under många år nu har tränat så gott som dagligen, har det inneburit att jag duschar ett par gånger om dagen vid vissa tillfällen. Det säger sig självt att kroppen lätt torkar ut av billig tvål. Att smörja in mig har varit en naturlig process efter varje träningspass. Men så började jag fundera på vad jag faktiskt trycker in i min egen hud.

Visste du till exempel att ungefär 60 % av det vi smörjer in huden med tas upp av kroppen? Om jag därför lägger på kemikalier på huden, då kommer dessa att tas upp av kroppen. Jag såg någon som hade som devis att inte smörja in sig med något annat än vad man är beredd att stoppa i munnen. Ekologiska varor blev därför ett måste för mig. Mina ögon fastnade på Maria Åkerberg, ett svenskt märke med många produkter inom just ekologisk hudvård.

För mig handlar det inte om att jag vill tvinga någon att börja använda ekologiska varor i större utsträckning, det låter jag faktiskt var och en bestämma själv. Däremot vill jag använda detta på mig. Jag måste säga att jag tycker att just Maria Åkerberg har hittat ett bra koncept med allt från hudkräm till schampoo och tvål, allt är dessutom väldigt skonsamt mot kroppen.

Så till den naturliga följdfrågan, skulle jag vara beredd att käka upp en flaska hudkräm från Maria Åkerberg? Nja, smaken är nog det som hindrar mig just nu. Vore det dock bara för innehållet så hade det däremot inte varit något problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *