Hudvård = må bra

hudvård

För en välmående hud kan det för vissa krävas lite hudvårdsprodukter. Detta beror på allt vår hud får vara med om under en vanlig dag. Allt ifrån isande kyla till hög värme och mycket UV-strålning. Avgaser och föroreningar som man inte ser eller tänker på. Smuts i luften och annat som sätter sig på huden. Med hudvårdsprodukter kan vi hjälpa huden på traven mot ett bättre välmående.

Det viktigaste du kan göra för din hud är att rengöra den. Här kan du använda dig av hudvårdsprodukter för att få den bästa tvätten. Att använda vanlig tvål är för stark för ansiktet och kan definitivt irritera dina ögon. Med bra hudvårdsprodukter kommer du att behålla det i din hud som är bra för dig. Skyddsbarriärer och fukt behöver finnas kvar där. Använd gärna en kräm anpassad efter din hud, till exempel Skintifique som är perfekt om du har en känslig hy.

Det är perfekt med en ansiktskräm på morgonen som innehåller SPF-15. Fukten som tillkommer är nyttig för din hud och skyddar mot smuts och mjukar upp huden så att den inte blir sträv och torr. SPF-15 är UV-skydd vilket betyder att du ständigt har lite skydd mot solens starka påverkan. Du kommer fortfarande att bli brun på sommaren. Detta är riktigt bra hudvårdsprodukter som många använder sig av dagligen. Utöver rengöringsprodukten tycker jag att en dagkräm med SPF-15 är det perfekta valet för dig.

Någon annat du kan göra för din hud utöver att använda bra hudvårdsprodukter är att sluta röka och att äta mindre socker. Inte direkt några roliga åtgärder, speciellt inte om sockerberoendet ligger på samma höga nivå som ditt nikotinberoende. Men det gör en väsentlig skillnad på längre sikt.

En klassisk och felaktig myt angående hudvårdsprodukter är att man behöver byta efter några år. Argumenten är då att huden vänjer sig vid hudvårdsprodukter och att man behöver byta för att effekten inte ska avta. Det är faktiskt tvärtom. Huden gillar inte förändringar och det bästa man kan göra är att hålla sig till samma hudvårdsprodukter år efter år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *